Песков: Москва е готова да преговаря с Вашингтон, САЩ удължават конфликта

Прессекретарят на руския президент сипе обвинения

15.12.2023 | 19:45 Редактор: Искра Ангелова
Песков: Москва е готова да преговаря с Вашингтон, САЩ удължават конфликта

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Русия е готова да преговаря със САЩ, но при свои условия. Говорителят на Кремъл също така смята, че "светът сега е много по-малко безопасен, отколкото беше преди спирането на диалога между Русия и Съединените щати".

Песков обвини САЩ и Запада в ненужно удължаване на войната в Украйна и че САЩ и съюзниците изпращат на Киев противоречиви послания за подкрепата, която ще получи. Той заяви, че Вашингтон, че е хвърлил милиарди долари на данъкоплатците "на вятъра", като е предоставил военна и финансова помощ на Киев - нещо, което, според него, не е довело до особени резултати на бойното поле.

"Трябва да разберете своята отговорност за това. Вие удължавате този конфликт", заяви Песков, цитиран от "Фокус".

Русия, която нахлу в по-малката си съседка на 24 февруари миналата година и продължи да анексира незаконно региони в източната част на страната, първоначално претърпя изненадващи загуби на бойното поле, тъй като украинците се сплотиха, за да защитят родината си, а Западът се обедини, за да отблъсне войските на Путин, пише NBC News.

Сега Русия има превес и Киев трябваше да се бори за осигуряване на жизненоважна подкрепа на фона на нарастващите разногласия между американските и европейските законодатели относно това колко дълго съюзниците на Украйна могат да поддържат доставките на помощ.

Снимка: БГНЕС