Лидерите на ЕС решиха да започнат преговори за членство с Украйна

Шарл Мишел обяви чаканото от Киев решение

14.12.2023 | 21:45 Редактор: Елеонора Танева
Лидерите на ЕС решиха да започнат преговори за членство с Украйна

Европейският съвет даде зелена светлина на преговорите за присъединяване на Украйна и Молдова. Решението беше взето на срещата на лидерите на 27-те страни от общността в Брюксел.

Според дипломатически източници това е станало, след като унгарският премиер Виктор Орбан, който упорито се противопоставяше на започването на преговори с Украйна, е излязъл от стаята и това е дало възможност 26-те ръководители на страните членки да вземат решението единодушно.

Европейските лидери дадоха и статут на кандидат-член на Грузия. ЕС ще започне преговори с Босна и Херцеговина, когато бъдат постигнати критериите за членство.

Снимка: БГНЕС


2
2 rate up comment rate down comment 0
К.Николов
преди 4 месеца
"...ще започне преговори с Босна и Херцеговина, когато бъдат постигнати критериите за членство" .... А Украдна да не би да е изпълнила дори един от критериите за членство.Долна пасмина. Децата ни ще плащат за умствената нищета и робско съзнание на т.нар. "европейски лидери". Всичко е за *** на САЩ. Заемите, които ще връщаме ние са пак към тях ... Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 0
Как не?
преди 4 месеца
Нали някой трябва да плати нейните заеми. Европейска солидарност е нужна. Ето на! България стана поръчител на Украйна. Такава е волята на посолството и прислугата от НС я изпълни. Сега е ред на европейската прислуга да плаща Сигнализирай за неуместен коментар