С международна заповед издирват заподозрения за убийството на 14-годишната Ваня в РСМ

Следите му се губят в Сърбия, твърдят източници на Deutsche Welle

05.12.2023 | 10:30 Редактор: Вяра Димова
С международна заповед издирват заподозрения за убийството на 14-годишната Ваня в РСМ

Министерството на вътрешните работи на Северна Македония издаде международна заповед за Люпчо Палевски, заподозрения за убийството на 14-годишната Ваня Гьорчевска и 74-годишния Панче Жежовски от Велес, съобщава електронното издание на скопския вестник "Вечер".

В заповедта е уточнено, че Люпчо Палевски е роден на 12.12.1964 г. в Скопие и се издирва с международна заповед за разследване на престъпленията "отвличане“ и "убийство". Източници на македонската редакция на Deutsche Welle, които участват в разследването на случая, разкриват, че следите на основния заподозрян се губят в Сърбия. Към момента местонахождението му остава неизвестно, предаде "Фокус".

Досега тримата задържани като заподозрени за отвличането и убийството на Ваня Гьорчевска са негови близки съратници в политическа партия "Десна", в офисите на която също са били извършени обиски. Петият замесен по случая не е арестуван, но е бил задържан за разпит в полицейското управление.

Според министъра на вътрешните работи на РСМ Оливер Спасовски - Палевски е напуснал Северна Македония на 30 ноември с автомобил, придружен от адвоката си, отправил се е към Белград, а на следващия ден - за България.

Българското МВР на свой ред увери, че няма данни лицето да се намира на територията на страната ни.

Снимка: БГНЕС