Разказ на потърпевш: Българи с дни не могат да се приберат заради отменени полети

Силни снежни бури удариха Германия, Австрия, Нидерландия, Словения, Великобритания

04.12.2023 | 13:35 Редактор: Елеонора Танева

Лошото време в Европа блокира хиляди пътници по летищата. Има и българи, които с дни не могат да се приберат у дома, блокирани на летището в Мюнхен, тъй като бяха отменени стотици полети.

"Това е нашият шести опит да се върнем в България. В четвъртък вечерта беше отменен първият ни полет, чакахме 2 часа на летището, след това ни качиха в самолета, към 1 през нощта ни казаха, че полетът се отменя. Преспахме тази нощ на летището, от тогава сме по хотели. Най-тежка беше ситуацията в събота, тогава затвориха цялото летище и пътя до Мюнхен, единственият изход беше с такси, хиляди хора чакаха за такси", сподели журналистът Йоана Георгиева.

Освен в Германия, силни снежни бури има и в Австрия, Нидерландия и Словения. Германският железопътен оператор призова потребителите си в южната част на страната да не пътуват. И в първия ден на седмицата се очакват сериозни затруднения в трафика на влаковете заради заледени електропроводи.

Трафикът по улиците в Бавария също е затруднен. В Словения части на страната останаха без ток, а снежната покривка по високите части достигна метър и половина. Заради лошото време стотици самолети не излетяха от Нидерландия и Великобритания. 

Снимка: БГНЕС