Зеленски от фронтовата линия: Загубите са най-високата цена, грижете се за другарите

Украинският президент пожела на военните сила и победа

30.11.2023 | 16:05 Редактор: Вяра Димова
Зеленски от фронтовата линия: Загубите са най-високата цена, грижете се за другарите

Украинският президент Володимир Зеленски посети района на фронтовата линия в Харковска област в Източна Украйна, предаде ДПА, като се позова на официално изявление на неговата канцелария.

"Тук присъстват командири, които защитават мирния живот в Украйна, в Харковска област, в Купянското направление", каза той в команден пункт.

Украинският президент припомни за загубите, които са понесли въоръжените лиси на страната му. "Всички знаят, че това е най-високата цена. Моля ви да се грижите са себе си, за другарите си, за офицерите и войниците", призова той. След това Зеленски връчи медали на няколко офицери.

"Благодаря на воините за тяхната служба, за това, че защитават нашата държава! Пожелавам им победа, да останат силни и да запазят темпото", написа украинският президент в своя публикация във Facebook, цитирана от "Укринформ".

Командващият украинските сили на този участък от фронта генерал-полковник Олександър Сирски и няколко негови подчинени запознаха държавния глава с обстановката по отбранителната линия Купянск-Лиман. Зеленски беше придружен от министъра на отбраната Рустем Умеров и от началника на своята канцелария Андрий Ермак, информира БТА.

Украйна се опитва да отблъсне руската инвазия вече повече 21 месеца със западна помощ, отбелязва ДПА. Купянск бе освободен от руска окупация в началото на септември миналата година. Фронтовата линия сега се намира на почти седем километра от града в Харковска област.

Снимка: БГНЕС