Картели набират скорост в Гърция, вербуват все повече жени, които да пренасят дрога

В Атина заловиха 61-годишна с 37 кг канабис

26.11.2023 | 21:10 Редактор: Искра Ангелова
Картели набират скорост в Гърция, вербуват все повече жени, които да пренасят дрога

Международното летище "Елефтериос Венизелос" в Атина изглежда е било насочено към картели, търгуващи с големи количества наркотици, като кръговете използват жени, които пътуват с куфари, пълни с канабис. В рамките на само 11 дни полицията разкри два "карбонови" трафика, като учудващо е, че дори конфискуваното количество наркотици, транспортирано в двата случая, е абсолютно еднакво (37 кг).

Източници от полицията обясняват, че картелите "вербуват" жени, които смятат, че ще минат незабелязани при проверки като "извън подозрение", за да пренасят наркотици в Гърция. Парите, които дават на тези жени, са минимални спрямо риска, който поемат, и стойността на трафикираното количество. Последните два случая на конфискации показват на властите общ начин на действие.

Полицията арестува 61-годишна жена, която пристигнала на летище "Елефтериос Венизелос" с 37 кг суров канабис в багажа. Полицията е открила 61-годишната веднага щом пристигнала от Мадрид. След обиска, в багажа ѝ е открит и иззет суров канабис с общо тегло 37 кг, разпределен в 32 найлонови пакета. Освен това при физическия контрол са иззети мобилен телефон и сумата от 230 евро, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

При претърсване на два багажа, които притежава, при пристигането ѝ с полет от Швейцария са намерени и иззети общо 37 килограма суров канабис в 4 найлонови опаковки и мобилен телефон. Арестуваната жена е отведена в наказателната прокуратура на Атина.

Снимка: Pixabay