30 мигранти бяха спасени от турската брегова охрана край Бодрум

Открити са в надуваема лодка в открито море

23.11.2023 | 13:10 Редактор: Толя Стоянова
30 мигранти бяха спасени от турската брегова охрана край Бодрум

Екипи на турската брегова охрана са спасили от удавяне група от 30 нелегални мигранти в открито море край Бодрум според информация, поместена на интернет страницата на турската Дирекция за брегова охрана. По сигнал, че в морето е забелязана натоварена с хора лодка, един катер със спасителен екип на бреговата охрана се отправил в открито море. Мигрантите, натоварени в надуваемата лодка, се опитали да достигнат гръцкия бряг. Твърди се обаче, че били изтласкани от гръцката охрана обратно в открито море.

Поради вълнението имало опасност лодката да се преобърне в морето и мигрантите да се издавят. Те били спасени от екипите на турската брегова охрана, предаде БТА.  

Освен това радарите на турската брегова охрана засекли натоварена с хора надуваема лодка, с която се опитвали да напуснат турската акватория. Лодката била спряна от бреговата охрана. В нея били намерени 34 нелегални мигранти, които искали да се прехвърлят в Гърция. Всички мигранти били предадени на Миграционната дирекция в Бодрум, за да бъдат върнати обратно в страните си. 

Снимка: БГНЕС