На фона на предстоящите избори - мигранти заливат САЩ със смъртоносен наркотик

"При евентуална победа, на Тръмп няма да му е до Аржентина", смята Огнян Дъскарев

21.11.2023 | 16:53 Редактор: Ивета Велева
На фона на предстоящите избори - мигранти заливат САЩ със смъртоносен наркотик

При евентуална победа на Тръмп в Белия дом на новия държавен глава на САЩ "няма да му бъде до Аржентина", заради огромните проблеми на южната граница и масирания наплив на незаконни емигранти, които биват използвани за внос на фентанил - изключително смъртоносен наркотик, произвеждан в Китай, който отнема живота на 100 хил. американци всяка година. Това каза журналистът и международен анализатор Огнян Дъскарев пред Bloomberg TV Bulgaria.

В съобщението си, което отправи към новия лидер на Аржентина, Тръмп направи аналог със своята прословута реплика: "Нека направим Америка отново велика". Той каза: "Нека направите Аржентина отново велика". Доналд Тръмп визира бившето величие на Аржентина, която някога е била основен източник на месо - през 20-те и 30-те години на миналия век и много българи също са заминали да работят и живеят там.

Във връзка със скорошното посещение на китайския президент в САЩ отново се заговори активно за проблема с произвеждания в Китай наркотик фентанил, който преминава през южната граница, благодарение на засиления емигрантски поток, обясни Дъскарев. "Много е хубаво, че тази среща се случи. Много е добре, когато лидерите на първата и втората световна икономика разговарят. Но от това не произлязоха кой знае какви резултати". 

"Основният проблем са милионите незаконни емигранти, които Байдън пусна през южната граница с Мексико. Според едни източници те са 5 млн., според други са 6 млн. души, а според трети - 8 милиона", допълва Дъскарев.

Този проблем се нарежда до друг, който е буквално с жизненоважно значение за американците, допълни събеседникът, а именно, че в Китай се произвежда наркотикът фентанил и "се вкарва главно през южната граница, която Байдън широко отвори, за да нахлуват милиони незаконни емигранти".

Вижте повече: bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС