"Хамас": За 40 дни Израел уби 12 000 палестинци, 5000 от жертвите са деца

Десетки тела на загинали са разпръснати по улиците в северната част на Ивицата Газа

17.11.2023 | 22:31 Редактор: Тодор Петров

Правителството на "Хамас" съобщи, че от началото на войната на 7 октомври при израелските бомбардировки на Ивицата Газа са загинали 12 000 палестинци, предаде Франс прес.

Сред загиналите има 5000 деца и 3300 жени, съобщи палестинското правителство на "Хамас". Освен това 30 000 души са били ранени. Министерството на здравеопазването на "Хамас" заяви, че десетки тела на загинали са разпръснати по улиците в северната част на Ивицата Газа и че е невъзможно да бъдат преброени поради интензивността на ударите.

"Хамас" обяви освен това, че 24-ма пациенти са починали през последните две денонощия поради липса на електричество в болница "Ал Шифа" в Газа, където израелската армия продължава да търси скривалища на палестинската ислямистка групировка, предаде БТА.

Малко по-рано днес, по настояване на САЩ, Израел разреши влизането на два камиона с гориво ежедневно в обсадената Ивица Газа, където недостигът на гориво извади от строя много болници, лиши ги от електричество и спря доставките на хуманитарна помощ, заплашвайки населението с "глад" според оценки на ООН.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 5 месеца
ХАМАС СА ПОДЛИ СТРАХЛИВЦИ, КОИТО СЕ КРИХА В БОЛНИЦИ И УЧИЛИЩА, НЕ ПОЗВОЛИХА НА МИРНИТЕ ПАЛЕСТИНЦИ ДА СЕ ЕВАКУИРАТ И ГИ ИЗПОЛЗВАХА КАТО ЖИВ ЩИТ ! ТЕ ПРИЧИНИХА ТЕЗИ ПАЛЕСТИНСКИ ЖЕРТВИ, КАТО САДИСТИЧНО ИЗБИХА 1400 НЕВИННИ ИЗРАЕЛЦИ И ВЪВЛЯКОХА ИЗРАЕЛ ВЪВ ВОЙНА ! ОКРАДОХА ХУМАНИТАРНИТЕ ПОМОЩИ И С ТЯХ ЗАКУПИХА КИТАЙСКО, СЕВЕРОКОРЕЙСКО, ИРАНСКО И РУСКО ОРЪЖИЕ ! БОГ ДА НАКАЖЕ ВИНОВНИТЕ ЗА ТАЗИ ВОЙНА ! Сигнализирай за неуместен коментар