Предупреждение за опасно време в Гърция - силни дъждове, морски бури и градушки

Властите посъветваха да се пътува само при крайна необходимост

12.11.2023 | 21:46 Редактор: Вяра Димова
Предупреждение за опасно време в Гърция - силни дъждове, морски бури и градушки

Властите в Гърция предупреждават за силни дъждове, морски бури и градушки в следващите часове. От полицията в южната ни съседка обръщат внимание да се пътува само при крайна необходимост. В последните часове започнаха отново силни валежи в няколко района на Гърция. В центъра на циклона от тази нощ попадат южната част на континентална Гърция, Пелопонес и островите в Йонийско море.

От ранните часове на понеделник силни дъждове с вятър се очакват в северна  част на страната, а също на егейските острови и Крит. Очаква се частично спиране на фериботите към островите в Егейско море поради силни морски бури, съобщават транспортните агенции.

Властите забраняват за утре работа на открито в рисковите за наводнения райони. От Гражданска защита предупреждават още при градушка да не се излиза навън, както и да не се стои под дървета, информира БНР.

В повишена готовност са силите на пожарната и Гражданска защита в цялата страна. Според прогнозите екстремните природни явления се очаква да отслабнат в ранните часове на вторник.

Снимка: БГНЕС