fallback

Лавров призова за обединяване на усилия срещу „Ислямска държава“

Русия и Саудитска Арабия са се договорили и за създаването на съвместна група за борба с тероризма

21.11.2014 | 15:13 Автор: Мариета Иванова

Външният министър на Русия Сергей Лавров призова за обединяване на усилията на всички, които разбират каква заплаха представлява групировката "Ислямска държава", съобщава БТА, цитирайки ТАСС.

Призивът Лавров е отправил по време на пресконференция в Москва след срещата си с външния министър на Саудитска Арабия принц Сауд Ал Фейсал ибн Абдул Азиз Ал Сауд. Лавров подчерта, че е постигнал съгласие с колегата си по въпроса за заплахата на ИД.

"Ние сме единни в това, че отношенията между нашите страни имат все по-голямо значение, особено в настоящата ситуация, когато е необходимо обединяването на усилията на всички, които разбират каква огромна заплаха представляват ИД и подобни терористични структури в близкоизточния регион", каза Лавров.

Русия и Саудитска Арабия са се договорили и за създаването на съвместна група за борба с тероризма, добави той. На пресконференцията след срещата със саудитския външен министър Лавров подчерта също, че е важно по иранската ядрена програма да бъде сключено качествено споразумение, предаде ТАСС.

"За нас е важно не постигането на споразумение в този или онзи срок, а постигането на качествено споразумение", каза Лавров.

Крайният срок за това споразумение е 24 ноември и сега във Виена се водят преговори между Иран и шесторката (постоянните членове на Съвета за сигурност плюс Германия).

fallback
Още от Свят
fallback