Русия свали още два украински дрона, пожар избухна в завод за експлозиви в Котовск

Безпилотните летателни апарати били засечени над Московска и Смоленска област

11.11.2023 | 08:10 Редактор: Вяра Димова
Русия свали още два украински дрона, пожар избухна в завод за експлозиви в Котовск

Руското министерство на отбраната обяви рано тази сутрин, че противовъздушната отбрана на страната е свалила два украински дрона над Московска и съседната Смоленска област, която граничи с Беларус, предаде Ройтерс. Безпилотните летателни апарати са били унищожени около 23 ч. (22 ч. българско време) снощи.

Руски канали в Telegram съобщиха за поне две експлозии. Има съобщения, че един от дроновете е бил свален близо до завод за машини в град Коломна, на 100 километра югоизточно от Москва.

Публикувани бяха и предполагаеми снимки на пожар във фабрика за експлозиви в Котовск, на 500 километра югоизточно от руската столица.

Агенция Ройтерс прави уговорката, че не може да потвърди по независим път съобщението на руското министерство на отбраната и дали инцидентите, за които се появи информация в Telegram, са същите.

Град Котовск обаче се намира в Тамбовска област. Коломна е в Московска област, информира БТА.

Руското министерство на отбраната почти всеки ден съобщава за украински дронове, засечени над територията на страната, отбелязва Ройтерс. Такива инциденти обаче стават по-рядко в райони, близо до Москва. Повечето от тези атаки не вземат жертви и причиняват ограничени щети.

Снимка: архив, БГНЕС