Русия унищожи 17 украински дрона над Черно море и Кримския полуостров

Отломки са паднали върху покрива на частна къща в село Андреевка, станал е пожар

07.11.2023 | 10:00 Редактор: Вяра Димова
Русия унищожи 17 украински дрона над Черно море и Кримския полуостров

Руската противовъздушна отбрана е прехванала и унищожила общо 17 безпилотни летателни апарата, пуснати рано днес от Украйна над Черно море и територията на Кримския полуостров, предаде Ройтерс, като се позова на Министерството на отбраната на Русия.

"Девет дрона бяха унищожени от системите за противовъздушна отбрана, а осем - неутрализирани от системите за радиоелектронна борба", пише в съобщението, публикувано в Telegram.

По-рано назначеният от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев, заяви, че отломки са паднали върху покрива на частна къща в село Андреевка, в покрайнините на града на анексирания Кримски полуостров, което е довело за кратко време до пожар. Пострадал е един мъж, чиято ръка е счупена, предаде ТАСС. Няма информация за сериозни щети по сгради в Севастопол в резултат на атаката, съобщи ДПА.

"Шот" - руски новинарски портал, който често съобщава достоверна информация за хода на събитията - информира, че около 4:10 ч. московско време (3:10 ч. българско време) са били чути силни експлозии в близост до градовете Новофедоровка и Саки. В Саки има руска военновъздушна база, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Засега няма коментар от страна на Украйна. През последните месеци обаче тя увеличи атаките си срещу руската военна инфраструктура в Крим.

Снимка: БГНЕС