Заради Израел vs "Хамас": Блинкен е в Япония за срещата на външните министри от Г-7

Войната между Израел и "Хамас" ще е сред основните теми

07.11.2023 | 07:26 Редактор: Толя Стоянова
Заради Израел vs

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен пристигна в Япония за срещата на външните министри от Г-7, която се очаква да бъде доминирана от темата за войната между Израел и "Хамас". Блинкен не направи публичен коментар при пристигането си за двудневните дискусии в Токио.

Израелските военни безмилостно бомбардират Газа от 7 октомври, когато бойци на "Хамас" извършиха нападение, в резултат на което в Израел загинаха 1400 души, повечето от които цивилни, според израелските власти.

По данни на управляваното от "Хамас" Министерство на здравеопазването броят на загиналите в Газа е надхвърлил 10 000 души, включително повече от 4000 деца, предаде АФП.

Призивите за прекратяване на огъня се увеличават, включително от агенциите на ООН и няколко държави. Съединените щати, които са ключов съюзник на Израел, не подкрепиха тези призиви, настоявайки, че Израел има право да отговори, въпреки че Вашингтон призова за паузи в боевете, информира БГНЕС.

На 6 ноември в Турция държавният секретар заяви, че Вашингтон работи "много агресивно" за разширяване на помощта за попадналите в капана цивилни.

"През следващите дни ще видим, че помощта може да се разшири значително", добави висшият дипломат, без да предоставя подробности.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
буци
преди 5 месеца
Министерство на здравеопазването - такова нещо в Газа НЯМА.Цифрите са фейк. Нима някой може да вярва на терористи? Сигнализирай за неуместен коментар