Зеленски: Евролидерите и населението в западните страни се умориха да подкрепят Украйна

"Няма алтернатива" на продължаването на помощта за Киев, убеден е украинският президент

05.11.2023 | 21:34 Редактор: Вяра Димова
Зеленски: Евролидерите и населението в западните страни се умориха да подкрепят Украйна

Значителна част от населението в западните страни, включително политиците, са уморени от въоръжения конфликт в Украйна. Това беше признато от украинския президент Володимир Зеленски.

"Разбира се, много хора по света са уморени от този конфликт - това е разбираемо", каза той в интервю за американската телевизия NBC.

Според Зеленски "някои европейски лидери" също са уморени да подкрепят Украйна. В същото време той е убеден, че "няма алтернатива" на продължаването на помощта за Киев, пише БГНЕС.

По-рано говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че подкрепата за Украйна се превръща в бреме за Запада, което той вече не е в състояние да носи.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 2
Алито от София
преди 5 месеца
Много нагъл и отвратителен наркоман, умира от яд че всички са се втренчили във войната Израел и Палестина, как да не и умръзна, а остава ли оръжие и Украйна, или отпътува за Африка, Палестина и други държави, а и нали и оня с деменцията, байдън, постоянно му помага, колко милярда долара му даде за две войни да вземе, а все няма пари Сигнализирай за неуместен коментар