Нетаняху отказа временно примирие с "Хамас": Първо - освобождаване на заложниците

Единственият начин да се гарантира сигурността е да се създаде палестинска държава, заяви Антъни Блинкен заяви в Тел Авив

03.11.2023 | 18:08 Редактор: Вяра Димова
Нетаняху отказа временно примирие с

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че отказва "временно примирие без освобождаване на заложниците", отвлечени на 7 октомври в Израел от "Хамас", предаде АФП. Нетаняху се срещна с държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен.

Двамата обсъдиха възможността за "хуманитарни паузи" в конфликта между Израел и "Хамас" с цел защита на палестинските цивилни граждани и увеличаване на разпределението на помощи. По данни на израелската армия най-малко 240 заложници все още са в ръцете на палестинското движение.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви в Тел Авив, че "единственият начин да се гарантира сигурността на Израел е да се създаде палестинска държава", пояснява БГНЕС.

"Това е единственият начин да се осигури трайна сигурност" за Израел и "единственият начин да се гарантира, че палестинците ще постигнат законните си стремежи за собствена държава", добави той, докато войната между Израел и "Хамас" става все по-ожесточена.

Снимка: БГНЕС