Израел връща палестински работници в Ивицата Газа

Военно-политическият кабинет реши да събира данъци, за които се твърди, че са събирани за финансиране на Палестинската национална власт

03.11.2023 | 07:50 Редактор: Елеонора Танева
Израел връща палестински работници в Ивицата Газа

Израел забрани на палестинските работници от Ивицата Газа да пребивават в държавата. Работниците, които са били в страната в деня, в който започна войната с палестинското движение "Хамас", ще бъдат изпратени обратно в Ивицата Газа, съобщи пресслужбата на кабинета на израелския министър-председател в социалната мрежа X.

"Военно-политическият кабинет на Израел реши днес да удържи от средствата на Палестинската автономия всички средства, предназначени за Ивицата Газа - в допълнение към законоустановеното удържане от средствата, изплащани на терористите и техните семейства", добави пресслужбата на кабинета, цитирана от БГНЕС.

Вестник "Таймс оф Израел" уточнява, че въпросните данъци са събирани за финансиране на Палестинската национална власт. С приспадането средствата ще постъпват само в хазната на Рамала, палестински град на Западния бряг.

Изданието, цитирайки кореспондент на телевизия Kan 11, посочва, че размерът на средствата, удържани от Израел, достига 100 милиона шекела (около 25,1 милиона долара).

Снимка: БГНЕС