Шествие с призив за мир под наслов "Два народа, две държави!" се проведе в Рим

Присъства и лидерът на движението "Пет звезди" Джузепе Конте

28.10.2023 | 11:10 Редактор: Толя Стоянова
Шествие с призив за мир под наслов

В Рим се проведе демонстрация за мир в Близкия изток, организирана от Amnesty International и от Асоциацията на Италианските организации за международно сътрудничество и солидарност. 

Събитието се състоя на площад "Ескуилино", където бе издигнат голям надпис "Мир", без да се развяват партийни знамена, а само това с цветовете на дъгата като символ на мира. Присъства и лидерът на движението "Пет звезди" Джузепе Конте.

"Ние сме тук, за да поискаме деескалация, незабавно прекратяване на огъня и защита на всички израелски и палестински цивилни", каза той. 

Участие взеха и представители на Демократическата партия. Заедно с Маурицио Ландини - секретар на най-големия профсъюз на Италия – Националната конфедерация на труда бе издигнат призива: "Два народа, две държави!", предаде БНР.

В базиликата "Свети Петър" в Рим Папа Франциск се помоли да се сложи край на конфликтите по цялата планета, като се започне от тези в Светите земи и Украйна – определена за планетарна молитва, в която участва цялата Църква до Ерусалим.

Снимка: БГНЕС