В Газа няма интернет. Израел разширява операцията си: Готови сме на всички фронтове

Властите отправиха призив към жителите да се преместят на юг

27.10.2023 | 20:56 Редактор: Искра Ангелова
В Газа няма интернет. Израел разширява операцията си: Готови сме на всички фронтове

Говорителят на Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) Даниел Хагари обяви, че сухопътните сили на Израел "разширяват наземните си операции" тази вечер.

"Ние сме готови на всички фронтове да запазим сигурността на Израел", каза Хагари в телевизионно обръщение.

Той отправи призив към жителите на град Газа трябва да се преместят на юг: "Ще продължим да атакуваме в Газа и околността и продължаваме да призоваваме хората в Газа да тръгнат на юг".

Правителството на "Хамас" по-рано съобщи, че Израел е "прекъснал комуникациите и по-голямата част от интернет" в Ивицата Газа. Пресслужбата на правителството обвини Израел, че е предприел тази мярка, "за да извърши масови убийства с кървави ответни удари от въздуха, сушата и морето".

Хагари потвърди, че през последните часове интензивните израелски въздушни атаки са били насочени серщу тунели на "Хамас" и други военни цели. ЦАХАЛ "действа с голяма сила за постигане на целите на войната", каза той, цитиран от БГНЕС.

"Хамас" на своя ред обяви, че е изстреляла "залпове" от ракети срещу Израел.

"Ракетни залпове бяха изстреляни в посока на окупираните територии в отговор на клането на цивилни", съобщи въоръженото крило на Хамас, Бригадите Изедин ал-Касам, в своя канал в "Telegram".

Снимка: БГНЕС