"Размърдайте си задниците": Близки на заложниците на "Хамас" поставиха ултиматум

"Търпението свърши, оттук нататък ще се борим", казват семействата, които 20 дни не знаят нищо за своите роднини

27.10.2023 | 08:02 Редактор: Елеонора Танева

Семействата на заложниците, държани в Ивицата Газа, предупредиха снощи в Тел Авив, че са достигнали "предела на търпението си" и поискаха да бъдат приети мерки от правителството, предаде Франс прес.

"Търпението свърши, оттук нататък ще се борим", заяви Форумът на семействата на заложници и изчезнали. По данни на израелската армия 224 семейства са били уведомени, че техни близки са заложници. 

"Настояваме военният кабинет да говори с нас тази вечер и да ни каже как възнамерява да ги върне днес. Ние засилваме борбата, вече не чакаме някой да ни води, ние водим борбата", заяви Мейрав Лешем Гонен, майка на една от отвлечените жени, цитирана от БТА.

"От двадесет дни правителството мълчи, ние правим всичко сами. Моля ви да направите едно нещо: да си размърдате задниците, да ни помогнете и да поемете отговорностите си", оплака се Еял Шени, баща на 19-годишен войник, който е взет за заложник.

Вчера военното крило на "Хамас" обяви, че "близо 50" израелски заложници са били убити при израелски удари от началото на войната - данни, които не могат да бъдат потвърдени от АФП. Досега "Хамас" е освободил четири жени, държани като заложници.

Снимка: БГНЕС