Ердоган: Нападенията в Газа се превърнаха в открита жестокост, клане и варварство

Всички западни държави безусловно подкрепят тези нападения, посочи президентът на Турция

26.10.2023 | 16:22 Редактор: Тодор Петров
Ердоган: Нападенията в Газа се превърнаха в открита жестокост, клане и варварство

Турският президент Реджеп Ердоган заяви днес, че никой не бива да очаква от Турция да остане безмълвна пред насилието в Газа, предават турските медии. Той посочи още, че за Турция няма разлика между децата от Газа, израелските и сирийските деца. Турция ще активизира усилията си с Египет за доставяне на хуманитарна помощ в Газа.

"Нападенията в Газа отдавна се превърнаха от самозащита в открита жестокост, зверство, клане и варварство. Тези, които говорят за човешки права и свободи, вече 19 дни пренебрегват правото на живот на потиснатия народ на Газа", заяви турският президент.

"До днес повече от 6 хиляди наши братя и сестри са загинали при нападенията срещу Газа и Рамала. 17 хиляди души са ранени. Повече от 12 хиляди тона бомби бяха хвърлени върху хората в Газа", каза Ердоган, цитиран от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Той обвини западните държави, че нарушават международното право заради безусловната си подкрепа за Израел, предаде БТА.

"Всички западни държави безусловно подкрепят тези нападения. Какво стана с Всеобщата декларация за правата на човека? Нима не гледате какво се казва в нея. Те гледат, когато им е изгодно, но не и когато не им е изгодно. Защото се пролива мюсюлманска кръв. Като изпратиха самолетоносач вместо кораб за оказване на помощ, те показаха на кои лобита служат. Това се нарича лицемерие", настоя турският президент.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Бонзо
преди 6 месеца
Защо тази новина не фигурира в новините то тв канал бг он ейр, а само тук в интернет? Колко човека се информират от телевизора в бг и колко баби сърфират в нета? Сигнализирай за неуместен коментар