Израелски танкове влязоха в Северна Газа, поразени са множество терористи

Военните са подготвяли и бойното поле за сухопътната операция

26.10.2023 | 10:25 Редактор: Елеонора Танева
Израелски танкове влязоха в Северна Газа, поразени са множество терористи

Израелски танкове са участвали в "целенасочен рейд" през нощта в северната част на Газа, съобщи армията в изявление, докато подготвя силите си за сухопътна инвазия.

"През нощта ЦАХАЛ проведе целенасочен рейд с танкове в северната част на Ивицата Газа, като част от подготовката за следващите етапи на бойните действия. Войниците напуснаха района след приключване на рейда", заяви армията.

Късно в сряда израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че наред с кампанията за тежки бомбардировки на контролираната от "Хамас" Ивица Газа "се подготвяме за сухопътна офанзива".

Повече от 6500 жители на Газа вече са загинали при въздушната атака на Израел, според данни, публикувани от контролираното от "Хамас" Министерство на здравеопазването на територията, цитирани от БГНЕС.

Според израелските военни по време на нощния рейд "войниците са локализирали и поразили множество терористи, терористична инфраструктура и пунктове за изстрелване на противотанкови ракети и са действали за подготовка на бойното поле".

Говорител на военните потвърди пред АФП, че това не е първият път, когато израелски войници и танкове влизат в Газа за частични нахлувания от 7 октомври насам.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 6 месеца
А нещо за ликвидирането американски и израелски специални части ще напишете ли? Сигнализирай за неуместен коментар