Бурята "Бабет" връхлетя Великобритания, най-малко трима души са загинали

Предупреждение за опасност от максимална степен остава в сила в части от Източна Шотландия

21.10.2023 | 10:08 Редактор: Вяра Димова

Бурята "Бабет" връхлетя Великобритания, Германия и Дания и отне живота на най-малко трима души. Възрастен мъж се е удавил при внезапно наводнение в графство Шропшър, Западна Англия, вчера, съобщи местната полиция. В четвъртък в Шотландия загинаха двама души - 56-годишен мъж и жена на 57 години.

Бурята, придружена от проливни дъждове и силни ветрове, причини наводнения на много места в Обединеното кралство. Множество пътувания с влак бяха отменени в страната. Пътнически самолет излезе от пистата при кацане на летището на град Лийдс в Централна Англия. "Бабет", която е втората буря за сезона засегна цялото крайбрежие на Балтийско море.

Ураганът по крайбрежията на Германия доведе до наводнения и мощни приливни вълни в много населени места. 33-годишна жена, живееща на остров Фемарн, загина, след като автомобилът ѝ е бил премазан от паднало дърво. В Дания е издадено предупреждение от трета степен за опасно време, като проливните дъждове са придружени с бурни пориви на вятъра. 

В Дания е издадено предупреждение от трета степен за опасно време, като проливните дъждове са придружени с бурни пориви на вятъра. В най-засегнатите райони нивото на водата ще се повиши и ще бъде с около 2 метра по-високо от обичайното. Лошото време ще се задържи в региона и утре.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС