Зеленски: Украйна не може да бъде победена, защото народът ѝ е непобедим

"Страната продължава да се грижи за жителите на градовете и селата, поразявани от Русия", заяви украинският президент

16.10.2023 | 14:30 Редактор: Искра Ангелова
Зеленски: Украйна не може да бъде победена, защото народът ѝ е непобедим

Въпреки ежедневния обстрел в Украйна, властите и обикновените украинци продължават да се грижат за жителите на градовете и селата, намиращи се в регионите, граничещи с Русия и разположени по протежение на фронтовата линия, заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от украинската новинарска агенция Укринформ.

"Всеки ден нашите градове и села в регионите, граничещи с Русия и разположени по фронтовата линия, са подлагани на терористични атаки от окупаторите. Всеки ден нашите хора там получават помощ, което е много важно. Независимо от случващото се, украинците се грижат едни за други и държавата продължава да функционира. Украйна не може да бъде победена, защото народът ѝ не може да бъде победен", изтъкна Зеленски вчера в традиционното си вечерно обръщение.

Украинският президент призова сънародниците си да подкрепят и да са благодарни на всеки, който работи за украинския народ, на хората, които спасяват животи - спасители, лекари, медицински сестри, доброволци, полицаи.

"Това са хората, без които не би могло да има нормален живот. Всеки е важен. Всеки заслужава благодарност, каза Зеленски, цитиран от БТА.

Снимка: БГНЕС