Строги мерки в Италия заради евентуална терористична заплаха

Мерките включват и наблюдение на ислямските екстремистки кръгове

13.10.2023 | 14:51 Редактор: Тодор Петров
Строги мерки в Италия заради евентуална терористична заплаха

Мерките за сигурност в Италия бяха повишени във връзка с евентуална терористична заплаха след нападението на "Хамас" срещу Израел. Извършват се проверки в градовете и по границите на страната, пише вестник Corriere della Sera. Съобщава се, че 10 000 обекта, считани за "чувствителни", са поставени под защита.

Вестникът отбелязва, че само в околностите на Рим е засилена охраната на 4000 национални институции и сгради на чуждестранни представителства, включително израелски и палестински дипломатически постове и еврейски центрове, както и на Ватикана, летищата и гара "Термини", където броят на пътниците надхвърля 400 000 всеки ден.

Мерките включват и наблюдение на ислямските екстремистки кръгове, присъстващи в страната, както и проверки на хората, пресичащи границите на страната, и на мигрантите, които пребивават в италиански центрове, информира вестникът, пише БГНЕС.

Специално наблюдение се извършва и върху "чуждестранните бойци", които са се завърнали от фронтовете в Сирия и Либия, Украйна и сепаратистките руски републики. В края на миналата година в списъка на наблюдаваните бивши бойци е имало 146 души

Снимка: БГНЕС