Израел удари обекти на "Хизбула" в Ливан, вдигна дронове по границата

Препоръчва се на гражданите да се придвижат към убежищата

11.10.2023 | 17:12 Редактор: Искра Ангелова
Израел удари обекти на

Авиацията на Силите за отбрана на Израел (СОИ) е нанесла удари по обекти на шиитската организация "Хизбула" в Ливан, се казва в изявление на армейската пресслужба, публикувани в нейния Telegram канал.

"Самолетите на СОИ атакуваха цели на терористичната организация "Хизбула" в Ливан. Освен това артилерията на СОИ обстреля района, от който беше регистрирана стрелбата", се казва в изявлението.

Пресслужбата съобщи по-рано за изстрелване на противотанкова ракета по посока на израелски контролно-пропускателен пункт в северната част на страната в района на еврейското селище Арамша. Препоръчва се на гражданите, живеещи в непосредствена близост до обстрелвания район, да се придвижат към убежищата, пише "Фокус".

В отговор на въоръжената атака израелските войски са открили огън от танкови оръдия в Южен Ливан. Хеликоптери и безпилотни летателни апарати са вдигнати в небето и патрулират над граничната ивица. Членове на въоръженото крило на шиитската партия "Хизбула" поеха отговорност за обстрела на израелска територия.

Снимка: БГНЕС