Кадиров призова лидерите на мюсюлманските държави да сформират коалиция

Поиска предотвратяване на по-нататъшна ескалация в Близкия изток

10.10.2023 | 13:08 Редактор: Тодор Петров
Кадиров призова лидерите на мюсюлманските държави да сформират коалиция

Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров призовава международната общност да се "намеси и да предотврати" по-нататъшна ескалация в Близкия изток след нападението от бойците на "Хамас" срещу Израел, съобщи "Киев пост".

В посланието си Кадиров изразява солидарност с Палестина. Той призова лидерите на мюсюлманските държави да сформират коалиция.

"Обръщам се към лидерите на мюсюлманските държави - създайте коалиция и призовете тези, които наричате приятели, Европа и целия Запад, да не бомбардират цивилни под предлог, че унищожават бойци", заяви Кадиров.

"Ние подкрепяме Палестина и сме против тази война, която, за разлика от други конфликти, може да прерасне в нещо повече", добави чеченският лидер.

Освен това той предложи да разположи чеченски части като потенциални миротворци, готови да "възстановят реда" и да "противодействат на всякакви деструктивни елементи" в Близкия изток.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Аддд
преди 6 месеца
Молят молят молят за мирни преговори за деескалация на войната с Израел и като се обединяват ще стане страшно. Защото ще говорим тогава за воина на вярата както Америка така и Европа ще бъде разкъсана от вътре с множество атентати няма да се размине от бункерите ще ти вадят няма отърване когато врагът е на твоя територия. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
опетков
преди 6 месеца
Когато този *** избиваше невинни в Украйна друго говореше. Сигнализирай за неуместен коментар