Русия удари Харков с ракети "Искандер" и уби 10-годишно момче, ранено е бебе

Центърът на Херсон бе подложен на артилерийски обстрел

06.10.2023 | 10:25 Редактор: Искра Ангелова
Русия удари Харков с ракети

10-годишно момче бе убито при руска ракетна атака в центъра на североизточния украински град Харков днес, предаде УНИАН, като се позова на председателя на областната военна администрация Олег Синегубов. Той съобщи в Telegram и за 16 ранени, включително 11-месечно бебе.

Атаката е била извършена около 7 ч. (и българско време) тази сутрин - ден след като над 50 човека бяха убити в областта при едно от най-смъртоносните руски нападения от началото на войната преди близо 20 месеца. По предварителни данни на украинските власти и в двата случая са били използвани ракети "Искандер".

По данни на украинската прокуратура от руската пълномащабна инвазия в страната на 24 февруари миналата година са загинали 505 деца, предаде държавната новинарска агенция Укринформ.

Военновъздушните сили на Украйна обявиха, цитирани от Укринформ, че са унищожили 25 от общо 33 дрона "Шахед", изпратени от Русия тази нощ.

Председателят на Херсонската областна военна администрация Олександър Прокудин междувременно съобщи за двама убити цивилни при руски обстрели в южния украински регион вчера. Общо 330 снаряда са били изстреляни при 78 атаки, каза Прокудин, цитиран също от Укринформ и БТА.

Днес центърът на Херсон бе подложен на артилерийски обстрел. Ударени са няколко жилищни сгради, предаде още Укринформ, като се позова на председателя на градската военна администрация Роман Мрочко.

Снимка: БГНЕС