Иракската булка загубила майка си и брат си при пожара, младоженцът - 15 роднини

Двамата са шокирани от случилото се

03.10.2023 | 10:10 Редактор: Искра Ангелова
Иракската булка загубила майка си и брат си при пожара, младоженцът - 15 роднини

Иракските булка и младоженец, чиято сватба завърши с трагедия, след като 100 гости загинаха при пожар тази седмица, казаха пред Sky News, че са шокирани от случилото се и не могат повече да останат в разкъсаната от мъка общност.

На сватбения им ден загинаха 15 роднини на младоженеца, а булката загуби десет близки. 27-годишният Реван и 18-годишната му булка Ханийн казват, че се чувстват "мъртви", въпреки че са оцелели в пожара.  При трагедията булката загуби и майка си, и брат си. Баща ѝ е в критично състояние, като е един от близо 150-те ранени. Двамата младоженци споделят, че не могат повече да останат в родния си град.

"Това е, не можем да живеем повече тук. Всеки път, когато се опитваме да изпитаме щастие, с нас се случва нещо трагично. Най-добре да тръгваме. Вярно е, че сме живи. Но вътре сме мъртви", каза младият мъж, цитиран от "Фокус".

Около 900 гости присъстваха на сватбата във вторник вечерта. Пожарът избухна около 22:45 часа. Докато първоначалните доклади предполагаха, че пламъците може да са тръгнали от фойерверки, изстреляни, докато булката и младоженецът са танцували, Реван вярва, че може да е било късо съединение.

"Може да е късо съединение, не знам. Но огънят тръгна от тавана. Усетих топлината... Продължи само няколко секунди", разказа той. Видеозаписи, споделени малко след трагедията, показват как двойката танцува, докато парчета горящ материал падат от тавана. Хората започват да крещят и да бягат.

Младоженецът каза, че е помогнал на жена си, която не можела да ходи заради булчинската си рокля: "Хванах жена си и започнах да я влача. Продължих да я влача и се опитах да я измъкна през вратата на кухнята. Краката ѝ са ранени."

Реван заяви, че в помещението има само един пожарогасител, но той не работи. Младоженецът каза, че са пуснати шест фойерверки и че баща му се притеснявал, че искрите може да прескочат върху роклята на булката и тя да се запали.

"Нашите роднини, нашите приятели, нашите близки - всички умряха... Преди два дни погребахме чичо Ханин и двете му дъщери. Вчера погребах другия ѝ чичо. Днес погребах дъщеря му. Баща ѝ е в критично състояние. Не знаем състоянието му", каза Реван.

"Леля ми е мъртва. Сестра ми е изгорена. Съпругът ѝ има изгаряния по цялото тяло. Чичо ми загуби седем роднини. Толкова много хора. И всеки ден чуваме все повече и повече от това. В брачната ни нощ... Какво стана? Какво направих? Защо се случи това?", разплака се младоженецът.

Снимка: БГНЕС