Бум на заразените с коронавирус в Гърция, екстремна е комбинацията със сезонния грип

Лекарите препоръчват носене на маски

02.10.2023 | 11:26 Редактор: Тодор Петров
Бум на заразените с коронавирус в Гърция, екстремна е комбинацията със сезонния грип

Здравните власти в Гърция предупреждават за рязко покачване на броя на заразените с коронавирус. Председателят на лекарския съюз в Атика Матина Пагони съобщи пред медиите, че с 14% са се увеличили заразените. 

Лекарите препоръчват носене на маски, където се събират много хора, като например в градския транспорт и спазване на безопасна дистанция. Неочаквано рано, според медиците, се е засилило разпространението на вируса.

Министерството на здравеопазването не предвижда въвеждане на задължителни маски, поради умора при гърците да спазват ограниченията. Все пак се приканват поне в училищата родителите да изискат носене на маски от децата.

Във фокуса на ежедневния контрол е област Тесалия след наводненията. Поради проблеми с питейната вода там има рязко увеличение на болните с стомашно-чревни проблеми. За ден са установени и 49 случая на заразени с коронавирус.

Властите приканват при пътуване през Тесалия да се спазват превантивни мерки с маски и да се пие само минерална вода. В страната действа много екстремна комбинация от Ковид-19 и сезонен грип, според лекарите, които препоръчват и ваксиниране, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС

1
1 rate up comment rate down comment 0
пак ли
преди 2 месеца
Е, лабораториите не са спали цяло лято.... Приготвили са ни коктейл от нови вируси..... Сигнализирай за неуместен коментар