Русия показа снимка на "убития" командир на Черноморския флот

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не разполага с информация за смъртта на Соколов

26.09.2023 | 17:00 Редактор: Вяра Димова
Русия показа снимка на

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не разполага с информация за смъртта на командира на руския Черноморски флот, след като Киев съобщи, че той е бил убит при украински въздушен удар в анексирания Крим, предаде Франс прес.

"Министерството на отбраната няма информация за това", заяви Песков пред медиите. Днес руското Министерство на отбраната разпространи снимка, на която се вижда командирът на Черноморския флот Виктор Соколов да участва във видеоконферентна среща под председателството на министъра на отбраната Сергей Шойгу въпреки твърденията на Украйна, че той е бил убит.

На снимката Соколов се появява на голям екран заедно с други висши военни служители, които участват в среща, ръководена от Шойгу. В съобщение за медиите се посочва, че срещата се е състояла днес.

Американските танкове "Ейбрамс", доставени на Киев, "ще изгорят", обеща още Песков, като увери, че пристигането им на бойното поле "няма да промени баланса на силите" между руската и украинската армия, пише БТА.

"Танковете "Ейбрамс" са сериозни оръжия", заяви говорителят на руския президент. Но "те също ще изгорят", увери той, като повтори предупреждението на руския президент Владимир Путин, когато първите танкове "Леопард" бяха доставени на Украйна. Всичко това няма да промени нито същността, нито резултата на водената от Русия война.

Снимка: БГНЕС