Руски дипломат във Вашингтон: САЩ изпратиха Зеленски с утешителни подаръци

Усилията на Запада не са в състояние да променят ситуацията на място, смятат руснаците

22.09.2023 | 10:17 Редактор: Елеонора Танева
Руски дипломат във Вашингтон: САЩ изпратиха Зеленски с утешителни подаръци

Администрацията на Съединените щати е готова да достави на Украйна най-опасните оръжия, за да "задържи неуспешното контранастъпление на повърхността". Това пише в изявление на руското посолство във Вашингтон, публикувано в Telegram след срещата на украинския президент Володимир Зеленски с Джо Байдън.

Коментарът е във връзка с поредния пакет от военна помощ, който беше обявен. Той е на стойност 325 млн. долара.

"Администрацията на САЩ не можеше да върне у дома своя подопечен, който унищожава собствения си народ и послушно води война чрез посредничество срещу страната ни, без утешителни подаръци. Те са готови да доставят на украинците каквото и да е, най-опасната военна продукция, само и само да им дадат възможност по някакъв начин да поддържат неуспешната контраофанзива", отбелязват руските дипломати, цитирани от ТАСС.

Според тях "въоръжените сили на Украйна не са постигнали целите си, претърпявайки огромни загуби в жива сила и техника". Нещо, което, по думите им, е признато и от американски експерти.

"Призоваваме Вашингтон да осъзнае безполезността на непрекъснатото прехвърляне на пакети с помощ към режима в Киев. Усилията на Запада не са в състояние да променят ситуацията на място. Но те ще доведат до по-нататъшно удължаване на конфликта, нови жертви и разрушения. Специалната военна операция ще бъде продължена до пълното постигане на поставените цели", завършват от посолството.

Снимка: БГНЕС