Захарова: България пое по пътя на унищожаването, отговорна е за отношенията с Русия

Този явен неприятелски акт не може да бъде обяснен по никакъв логичен начин, заяви говорителят на руското външно министерство

22.09.2023 | 08:16 Редактор: Вяра Димова
Захарова: България пое по пътя на унищожаването, отговорна е за отношенията с Русия

"Москва приема решението на София да изгони свещениците от Руската православна църква като неприятелски акт", заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитира РИА Новости.

"Този явен неприятелски акт от страна на българските власти не може да бъде обяснен по никакъв логичен начин", се посочва в изявлението на външно министерство.

Москва е възмутена от случилото се, което "за пореден път показва, че сегашното българско ръководство окончателно е поело по пътя на унищожаването не само на политическите контакти между държавите, но и на културните и хуманитарните връзки между нашите народи", допълва Захарова, цитирана от "Фокус".

Според нея "сега българските власти имат за цел да прекъснат отношенията между сестринските Руска и Българска православна църкви, връзките между руския и българския народ".

"Още веднъж подчертаваме, че отговорността за бързото влошаване на двустранните отношение между Русия и България е изцяло на българската страна", заявява тя.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
Огнмч
преди 4 месеца
Може да бъде обяснено логично.Във встъпителната си реч, г-н Мертен ясно формулира задачите си в България, първата от които беше окончателно скъсване на връзките между България и Русия. В качеството на какъв решава с кого България да има отношения? Сигнализирай за неуместен коментар