Двама загинали и десетки ранени деца след автобусна катастрофа в САЩ

Няколко от пострадалите са в критично състояние

22.09.2023 | 07:20 Редактор: Тодор Петров

Автобус, превозващ членове на училищен оркестър, пътуващ за музикален лагер, излетя от магистрала в Ню Йорк. Двама души загинаха, а десетки са ранени.

Според властите причината за инцидента е повредена предна гума, въпреки че причината за катастрофата остава в процес на разследване. Подполковник Ричард Мацоне от щатската полиция на Ню Йорк заяви, че при катастрофата са загинали две възрастни жени, които са били сред 44-те пътници (40 ученици и четирима възрастни), пътували от гимназията във Фармингдейл в Лонг Айлънд. 

Петима или шестима други от ранените са в критично състояние. Десетки ученици са получили леки отоци и натъртвания и бяха видени да се разхождат в района на катастрофата. Ранените са транспортирани в болници в района. 

Катастрофата е станала в ранния следобед на междущатската магистрала 84 близо до град Уауайанда, на около 120 км северозападно от Ню Йорк, близо до границата с Ню Джърси. Не се знае дали има други превозни средства, които са били въвлечени в ивцидента. Времето в района е било ясно.