Тръмп с първо интервю след напускането му на Белия дом

Той отказа да отговори дали е гледал щурма на Капитолия

17.09.2023 | 22:00 Редактор: Михаела Кирилова
Тръмп с първо интервю след напускането му на Белия дом

В интервю президентът (2017-2021) на САЩ Доналд Тръмп неколкократно отказа да отговори на въпроса дали е наблюдавал по телевизията щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г., като заяви, че "ще каже това на хората по-късно в подходящ момент", предаде Асошиейтед прес.

В интервюто той беше попитан дали се страхува да влезе в затвора.

"Не, наистина не се страхувам. Дори не мисля за това. Предполагам, че съм устроен малко по-различно", каза той.


 
Тръмп заяви също, че е доволен да чуе неотдавнашните изказвания на руския президент Владимир Путин, който го похвали за предложението, че ако бъде избран отново в Белия дом, ще преговаря за прекратяване на войната на Русия в Украйна. Във вторник Путин заяви, че изявленията на Тръмп са "добри" и го радват.

Президент (2017-2021) също така заяви, че е имал добри отношения с Путин - нещо, което е казвал няколко пъти преди това, и отрече, че всяка сделка, към която ще се стреми относно Украйна, ще бъде победа за Русия и ще й позволи да запази завзетите от нея територии.

Тръмп на няколко пъти отказа да каже в интервюто дали би подкрепил федерална забрана на абортите и разкритикува забраната за аборти след шестата седмица от бременността, подписана от губернатора на Флорида Рон Десантис, един от основните му съперници на първичните републикански избори за президент.

"Мисля, че това, което той направи, е ужасно нещо и ужасна грешка", каза Тръмп, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС