Потопът отнесе хора от къмпинг в Турция и погълна къщи в Гърция, туристи са блокирани

Приземните етажи на болницата във Волос са били напълно наводнени

06.09.2023 | 14:14 Редактор: Искра Ангелова

Опасното време предизвика наводнения и в съседна Гърция и Турция. Поройните дъждове взеха жертви в Истанбул. Рекордните количества дъжд в Гърция блокираха хиляди, а петима души се издирват.

Двама души са загинали в Истанбул, след като поройните дъждове наводниха кварталите в европейската част на града. Други петима са в неизвестност. Наводнена е била станция на метрото, а хора са били евакуирани от градска библиотека.

Наводнения има и в Западна Турция. Двама души са загинали в къмпинг, който е близо до българската граница, след като караваната им е била отнесена в морето от прииждащата вода.

Наводнения и в Гърция. Вече две денонощия продължават обилните валежи, докарани от бурята "Даниел", която засегна предимно централната част на страната. Мъж загина в град Волос, след като стена се е срутила върху него. Петима са в неизвестност.

Приземните етажи на болницата във Волос са били напълно наводнени. Гръцката метеорологична служба съобщи за паднали на места рекордни количества дъждове от 650 до 700 литра дъжд на квадратен метър. На някои от островите има прекъсвания на електрозахранването, потънали къщи, улици и автомобили. 

Блокирани са туристи на остров Скиатос.

Вижте повече в репортажа.