Тръмп: Щяхте да имате ядрена война, ако не бях аз, спасих милиони животи

Следващите президентски избори в САЩ ще се проведат през ноември 2024

31.08.2023 | 12:45 Редактор: Михаела Димитрова
Тръмп: Щяхте да имате ядрена война, ако не бях аз, спасих милиони животи

Доналд Тръмп се похвали, че е спасил света от ядрена война по време на мандата си в Белия дом, съобщава американският вестник The New York Times, позовавайки се на записи от свидетелските му показания пред главния прокурор на щата Ню Йорк Летиция Джеймс, дадени при закрити врата.

"Мисля, че щяхте да имате ядрен холокост, ако не се бях справил със Северна Корея. Мисля, че щяхте да имате ядрена война, ако не бях избран (за президент на САЩ, бел.ред.)“, казва Тръмп в речта си. Той също така отбелязва, че смята престоя си в Белия дом за "най-важната работа в света, спасила живота на милиони“.

През юни 2018 г., когато Тръмп бе президент на САЩ, Сингапур бе домакин на първата по рода си среща на върха САЩ-Северна Корея, която завърши с приемането на съвместен документ. Тогава Пхенян се ангажира с денуклеаризацията на Корейския полуостров в замяна на гаранции за сигурност от Вашингтон. Втората среща на върха между КНДР и САЩ се проведе в Ханой на 27-28 февруари 2019 г, припомня "Фокус".

Следващите президентски избори в САЩ ще се проведат през ноември 2024 г. Тръмп обяви влизането си в президентската надпревара през ноември 2022 година.

Снимка: БГНЕС