Захарова: Киевският режим, подкрепян от Запада, варварски обстрелва граждански обекти

"Тези действия няма да останат безнаказани", закани се говорителят на руското външно министерство

30.08.2023 | 18:51 Редактор: Михаела Димитрова

Украинската противовъздушна отбрана обяви, че е свалила всички 28 ракети и 15 дрона, с които Русия е атакувала територията ѝ през изминалата нощ. От своя страна Русия се закани, че няма да остави вълната от украински нападения с дронове безнаказани.

През нощта ударени бяха летище в западната Псковска област, недалеч от границата с Естония и Латвия. Няма данни за жертви. Повредени са четири транспортни самолета Ил-76. Всички полети до и от летището в Псков са отменени. 

По данни на Министерството на отбраната още дронове са били свалени над Орловска, Брянска, Рязанска, Калужка и Московска област. Трите главни столични летища - Шереметиево, Внуково и Домодедово, също временно спряха всички полети заради дронове.

Отблъснато е нападение срещу пристанището на град Севастопол. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова обяви, че тези атаки няма как да бъдат осъществени без помощ от трети страни.

"Киевският режим, активно подкрепян и насърчаван от страните от колективния Запад, продължава варварски да обстрелва граждански обекти и жилищни райони в руските региони, включително с касетъчни боеприпаси, които представляват особена опасност за цивилното население. Тези действия няма да останат безнаказани", коментира Захарова.

Снимка: БГНЕС