Русия унищожи две украински моторници край Змийския остров в Черно море

Няма пострадали, съобщи губернатор Александър Гусев

30.08.2023 | 17:25 Редактор: Вяра Димова
Русия унищожи две украински моторници край Змийския остров в Черно море

Руското Министерство на отбраната съобщи в две свои отделни изявления, че негови самолети са унищожили две украински моторници източно от Змийския остров в Черно море, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че не е успяла да потвърди достоверността на тази информация от независими източници и припомня, че имаше подобен случай и на 22 август, когато Русия съобщи, че е унищожила украинска моторна лодка американско производство в същия район.

Змийският остров е малък украински преден пост в северозападната част на Черно море, където напрежението ескалира, след като миналия месец Русия се изтегли от сделка, която позволяваше на Украйна да изнася зърно от южните си пристанища въпреки войната. Системите за радиоелектронна борба са открили и неутрализирали безпилотен летателен апарат (БПЛА) от самолетен тип във Воронежка област, предаде ТАСС, като се позова на губернатора Александър Гусев. 

"Няма пострадали", написа още Гусев в Telegram и добави, че на място работят представители на руските специалните служби, пише БТА.

По-рано украински дронове поразиха цели в най-малко шест региона дълбоко в територията на Русия, включително летище, където са били унищожени военни транспортни самолети, припомня Ройтерс.

Снимка: архив, БГНЕС