9 души загинаха при пожар във индийски влак, след като пътник опитал да си направи чай

Други девет са ранени

26.08.2023 | 12:13 Редактор: Михаела Димитрова
9 души загинаха при пожар във индийски влак, след като пътник опитал да си направи чай

Най-малко девет души загинаха в събота, след като се запали вагон на влак, чийто пътник се опитал да си направи чай, съобщиха служители. Вагонът, който беше откачен от влак, беше разположен в железопътната гара Мадурай в южния щат Тамил Наду, когато пожарът избухна преди зазоряване.

"Това беше единичен стационарен вагон, резервиран от частен туристически оператор. Някой се е опитал да направи чай и това е причинило пожара", каза за АФП говорителят на района Мадурай Сали Талапати.

"Девет души загинаха, три от тях са жени. Други девет са ранени, но без опасност за живота им. Нито едно от телата не е идентифицирано досега", добави той.

Кадри показват огромни пламъци, изскачащи от прозорците на вагона. Някои пътници успяха да избягат от ада навреме. Местните медии съобщават, че пътниците незаконно са внесли във вагона газова бутилка, която е избухнала, когато са се опитали да я използват, предаде БГНЕС.

Индия има една от най-големите железопътни мрежи в света и е била свидетел на няколко трагедии. Най-смъртоносната бе през 1981 г., когато влак дерайлира, докато минавал по мост в щата Бихар, и паднал в река под него, убивайки 800 души. През юни при сблъсък на троен сблъсък на влакове загинаха близо 300 души в щата Одиша. 

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
123
преди 8 месеца
А правописа? Няма ли значение? Сигнализирай за неуместен коментар