Фон дер Лайен: Ще доближим страните, които искат да станат членки на ЕС

Разрушаваме бариерите между нашите региони, обяви председателят на ЕК

21.08.2023 | 22:22 Редактор: Вяра Димова
Фон дер Лайен: Ще доближим страните, които искат да станат членки на ЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен смята, че страните, които искат да станат членки на Европейския съюз, трябва да бъдат доближени до Съюза, предава Тanjug.

"Трябва да приближим нашите приятели, страните, които искат да станат членки на ЕС, по-близо до Съюза и то много по-бързо", написа Фон дер Лайен в социалната мрежа X (Twitter). Тя е добавила, че се радва да бъде в Атина, за да обсъди европейската перспектива на съседите и партньорите от Източна Европа и Западните Балкани, предаде "Фокус".

"Ще продължим да разрушаваме бариерите между нашите региони", допълва председателят на Европейската комисия. Фон дер Лайен ще участва във вечеря, организирана от министър-председателя на Гърция Кириакос Мицотакис на срещата на лидерите на страните от Западните Балкани и президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Ссс
преди 8 месеца
Доближаване ах ти урсуз това е да те изцедят като лимон щели да разрушават бариери Абе ви почти сте разрушили ЕС а за приятелите сещам се за една две поговорки най добре се цакат свои и за оная работа роднини няма усрсула и теб ще те разчекнат дано да усетиш че с тая фрегиднос язък за майстора Сигнализирай за неуместен коментар