Русия унищожени украински дронове над Москва и Черно море

Въздушното пространство в близост до международното летище "Внуково" е било затворено за кратко

18.08.2023 | 07:03 Редактор: Искра Ангелова
Русия унищожени украински дронове над Москва и Черно море

В района на Москва отново бяха свалени украински дронове. Предотвратена е и атака с безекипажен катер близо до анексирания полуостров Крим, съобщиха от руското военно министерство.

Временно беше затворено летище "Внуково". Няма данни за пострадали хора.

Руските сили са унищожили украински безпилотни летателни апарати, насочени към Москва и Черноморския флот, съобщиха официални лица, като това е последното от вълната атаки срещу столицата и воден път, в който се разразява конфликтът.

"Безпилотният летателен апарат, след като е бил изложен на въздействието на оръжията на противовъздушната отбрана, е променил траекторията на полета си и е паднал върху нежилищна сграда в района на Краснопресненската набережна в Москва", заяви министерството в Telegram.

Часове преди удара по Москва, Русия осуети атака с украински морски дрон срещу военните си кораби в Черно море - последното от поредицата нападения срещу флота ѝ. Руското министерство на отбраната съобщи, че дронът е бил унищожен късно в четвъртък вечерта от патрулни кораби на военноморските сили на 237 км югозападно от Севастопол - базата на Черноморския флот на анексирания от Москва Кримски полуостров.

Украйна вече очаква за отбраната си допълнителна помощ, след като Съединените щати одобриха изпращането на самолети F-16 от Дания и Нидерландия. Оборудване на стойност 115 млн. долара ще изпрати и Великобритания.

Снимка: БГНЕС