10 души загинаха, а 11 са в неизвестност след експлозия в Доминиканската република

Сред жертвите е и 4-месечно бебе

15.08.2023 | 23:05 Редактор: Михаела Кирилова
10 души загинаха, а 11 са в неизвестност след експлозия в Доминиканската република

Десет души са загинали след експлозия в бизнес квартал в Доминиканската република, 11 души все още са в неизвестност, а десетки са ранени, съобщи президентът Луис Абинадер, предаде АФП.

Експлозията в понеделник разтърси търговския район на Сан Кристобал, на по-малко от 30 км от столицата Санто Доминго, като предизвика пожар, който продължаваше да гори часове по-късно, и огромни кълба дим. Няколко автомобила останаха изпепелени.

"Правим всичко, което е възможно от човешка гледна точка, за да разследваме положението на 11-те изчезнали. Около 37 души са хоспитализирани", каза Абинадер.

В понеделник властите съобщиха, че сред загиналите има и четиримесечно бебе. Причината за експлозията не е разкрита, както и точният ѝ произход. Взривът е засегнал няколко предприятия в района, включително железарски магазин, ветеринарен кабинет и фабрика за пластмаси.

Снимки на изчезнали хора се разпространиха в социалните мрежи, а десетки хора търсеха изчезнали членове на семействата си в близките болници, предаде БГНЕС.

На мястото на инцидента бяха изпратени около 500 пожарникари и други спасители, а за претърсване на отломките бяха използвани кучета.

Снимка: БГНЕС