Ново политическо убийство в Еквадор, застреляха партиен лидер пред дома му

Това се случва седмица след ликвидирането на кандидата за президент Фернандо Вилависенсио

15.08.2023 | 08:42 Редактор: Юлиан Христов
Ново политическо убийство в Еквадор, застреляха партиен лидер пред дома му

Педро Брионес, лидер на политическото движение "Гражданска революция" в еквадорската провинция Есмералдас, е застрелян пред дома си. Това се случва седмица след убийството на кандидата за президент на движението "Строй" Фернандо Вилависенсио. За поредното убийство съобщи Луиса Гонсалес, кандидат за президент на движението "Гражданска революция", в социалната мрежа "Х".

"Еквадор преживява най-кървавата си епоха. Дължим това на общото мълчаливо съгласие на едно некадърно правителство и на една държава, превзета от мафията", написа тя.

Според вестник "Експресо" политикът вероятно е бил застрелян от членове на банда, които са го изнудвали за пари. Правоохранителните органи разследват дали политикът е получавал заплахи по други причини, предаде БГНЕС.

Убийството на Фернандо Вилависенсио бе извършено на 9 август в края на митинг в еквадорската столица Кито. Три куршума уцелиха политика в главата. При стрелбата бяха ранени още девет души. Настоящият президент на Еквадор Гилермо Ласо обяви извънредно положение в страната.

Снимка: БГНЕС