Жена беше жестоко нападната от шефа си, защото искала да напусне

Нападателят е освободен след 48 часа

09.08.2023 | 11:35 Редактор: Михаела Кирилова
Жена беше жестоко нападната от шефа си, защото искала да напусне

Голям брой асоциации от Мостар, Конич, Ябланица и Сараево обявиха за днес в 18:00 часа масови протести на улица Долянка в Ябланица. Протестите се организират в знак на подкрепа за Ениса Клепо, служителка в хотел "Ябланица", която беше физически нападната от собственика на хотела Амир Джафич, както и в знак на подкрепа за всички жени, които са жертви на насилие, пише Klix.

Ениса Клепо поискала последната си заплата, тъй като планирала да напусне работа, но вместо да ѝ бъде заплатено, за съжаление преживяла жестоко нападение. Конфликтът със собственика и съпругата му преди това е бил от словесен характер, като кулминацията му е нанесените на Ениса наранявания по главата.

Това, което допълнително развълнува обществеността, беше решението на прокуратурата да освободи Амир Джафич след 48-часовото полицейско задържане с обяснението, че "няма правни основания за предложение за арест".

Кметът на община Ябланица Дамир Шабанович категорично осъди този инцидент и подчерта, че всяко сътрудничество с хотел "Ябланица" и неговия собственик ще бъде преразгледано обстойно през следващия период. Той разкритикува действията на собственика Амир Джафич, който, освен че не се интересува от правата на работниците, проявява и склонност към физическо насилие спрямо тях.

Сдружения и граждани заявяват, че с мирните си протести искат да обърнат внимание върху и подобни случаи и че няма да се откажат, докато насилието над работници и жени не бъде наказано както подобава, предаде БГНЕС.

Снимка: Pexels