Спасиха закъсал в морето американец благодарение на ризата му

Мъжът си е направил знаме от счупена въдица и дрехата си

05.08.2023 | 09:32 Редактор: Михаела Кирилова
Спасиха закъсал в морето американец благодарение на ризата му

Плувец от американския остров Лонг Айлънд в щата Ню Йорк, плаваше в открито море пет часа и се спаси благодарение на тениската си и счупена въдица, съобщава New York Post. 

63-годишният Дан Хо от Копиаг плувал край бреговете на Лонг Айлънд, когато силно течение го отнесло в морето. Мъжът успя да остане на водата на 4 километра от брега, където прекара 5 часа. Американецът направи знаме от риза и счупена въдица, намерени във водата, за да привлече вниманието на спасителите.

Изобретателността на мъжа му помогнала да се спаси. Той беше забелязан от Джим Хохорст и неговия приятел Майкъл Рос, които плаваха на моторна лодка. Те извадиха Хо от водата, след което Хохорст се обади по радиото на службите за спешна помощ. Спасителите побързаха да посрещнат лодката им и прехвърлиха Хо на яхтата им. Те са оказали първа помощ на пострадалия от хипотермия. Мъжът бил в съзнание и превъзбуденост, но не могъл да стане от изтощение. Той бе откаран в станция на бреговата охрана на САЩ, оттам с линейка бе откаран в болница, предаде БГНЕС.

По-рано беше съобщено за риболовен траулер, спасил австралийски моряк, който два месеца се е носил из Тихия океан с кучето си. Яхтата им бе застигнат от буря, след което цялата електроника отказала.

Снимка: Pexels