Война на дронове: 6 жертви на атака в Кривой рог, в Москва щетите са материални

В Черно море три безекипажни катера са атакували руски патрулни кораби югозападно от Севастопол

01.08.2023 | 15:39 Редактор: Елеонора Танева

Русия и Украйна продължават размяната на удари чрез дронове. Ударена е сграда в деловия център "Москва сити". Мишена на украински атаки пък станаха руски кораби в Черно море.

Кметът на руската столица Сергей Собянин съобщи за няколко безпилотни апарата, летели към града. Повечето са били свалени от противовъздушната отбрана. Според руското министерство на отбраната този, който е попаднал в бизнес сградата, е бил неутрализиран със средствата за радиоелектронна борба. Няма информация за пострадали. 

В Черно море три безекипажни катера са атакували руски патрулни кораби югозападно от Севастопол. Руските военни твърдят, че и там са се справили с нападението, а корабите продължават да изпълняват задачите си. По информация от британското разузнаване единият от корабите - "Сергей Котов", участва в блокадата на пристанища. 

Русия продължава атаките с дронове срещу украински градове. В Харков единият от апаратите се е врязал в професионално-техническо училище, което по това време е било празно. Другият - в центъра на града, при което има ранен човек. 

В обстреляния вчера Кривой рог жертвите станаха 6, а ранените – 75, след като една от ракетите попадна в многоетажна жилищна сграда, а другата - в учебно заведение. Сред пострадалите има шест деца. 

Вижте повече в репортажа на Григори Недялков.

Снимка: БГНЕС