Шойгу: Русия засилва в пъти ударите по Украйна, за 2 дни загубиха над 400 души и 31 танка

"Руската армия освободи Ковалевка и Сергеевка", заяви руският министър на отбраната

31.07.2023 | 17:40 Редактор: Искра Ангелова
Шойгу: Русия засилва в пъти ударите по Украйна, за 2 дни загубиха над 400 души и 31 танка

Москва засилва ударите по украинската военна инфраструктура в отговор на нападенията срещу контролираната от Русия територия, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от Интерфакс и ТАСС.

"На фона на неуспеха на т.нар. контраофанзива, киевският режим, подкрепян от западни спонсори, се съсредоточи върху извършването на терористични атаки срещу гражданската инфраструктура в градовете и селищата на Руската федерация", заяви министърът.

Той уточни, че в този контекст интензивността на руските удари по украинските военни обекти, включително тези, които осигуряват "тези терористични атаки", е била увеличена няколко пъти.

Руската армия е предприела допълнителни мерки за засилване на защитата от въздушни и морски нападения, извършени от Украйна срещу руски градове, като е увеличила броя на ударите по вражески военни обекти, заяви Сергей Шойгу, цитиран от БГНЕС.

Той говори за неуспеха на контраофанзивата на Киев и казва, че поради това Украйна сега се е съсредоточила върху извършването на терористични атаки срещу руската гражданска инфраструктура. По думите на Шойгу, Киев е загубил над 20 000 души и 2200 оръжия.

"Мащабен опит на украинските сили да пробият отбраната ни беше осуетен в посока Ореховски. Само на 26 и 27 юли Киев загуби над 400 души, 31 танка, включително три германски танка "Леопард" и два френски, и 32 бойни бронирани машини край селището Работино", твърди Шойгу.

"Руската армия освободи Ковалевка и Сергеевка в посока Красно-Лиманск, както и станцията Моленовка в посока Купянка", каза още той.

Снимка: БГНЕС