МВР в РСМ даде детска организация на прокурор, срещали се с Румен Радев

Оливер Спасовски иска събиране на данни за посещенията у нас

21.07.2023 | 08:21 Редактор: Юлиан Христов
МВР в РСМ даде детска организация на прокурор, срещали се с Румен Радев

МВР в Северна Македония е изпратило до прокуратурата в Битоля сигнал срещу ръководството на "Малък Битолски Монмартър". Това е съобщил в Битоля по време на инициативата си "Отворен кабинет" министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски, пише сайтът "Независен".

Според изданието става дума за художественото студио, което "на няколко пъти е водило в България деца, включително на срещи с български политици, между които и с президента Румен Радев". Спасовски е уточнил, че знае за случая от медиите, а полицията е информирала Основната прокуратура в Битоля "за информацията, с която разполага".

"Очакваме да видим дали прокуратурата ще даде разпореждане за събиране на съответната документация", казва Оливер Спасовски, цитиран от изданието.

По думите на Спасовски "няма жалби от родители на деца, членове на студиото, които са пътували до България и са били снимани на срещи с български политици". Според Спасовски жалба не е подадена и от организация, включително от Първо детско посолство "Мегяши", за което по-рано днес същото издание писа, че е изпратило писмо до "Независен", в което изразява безпокойство "предвид отношенията с България и Гърция, да се водят деца на срещи с политици в тези страни, особено ако не е ясно каква е целта на тези срещи".

"Апелирам, не само за този случай, да се повдигат наказателни обвинения и да се взимат показания, за да могат институциите да предприемат действия. Не е необходимо да започваме дела само по сигнал. След като прокуратурата е уведомена, вече има производство", казва Спасовски, цитиран от изданието, пише БТА.

Снимка: БГНЕС