Русия: Съпрузи са загинали при удара на Кримския мост, дъщеря им е в тежко състояние

14-годишната Ангелина е със закрита черепно-мозъчна травма

17.07.2023 | 11:26 Редактор: Искра Ангелова
Русия: Съпрузи са загинали при удара на Кримския мост, дъщеря им е в тежко състояние

Съпрузи са загинали при извънредната ситуация на Кримския мост, а 14-годишната им дъщеря се бори за живота си, съобщиха от Министерството на здравеопазването на Краснодарския край, цитирани от руски медии.

Руските власти не съобщават официално какво точно се е случило на важното съоръжение, но неофициално каналите в Telegram пишат, че са избухнали две експлозии. Ръководителят на Крим Сергей Аксьонов съобщи, че сигналът за извънредната ситуация е подаден в 4:20 часа московско време, но не даде никакви подробности. Той обаче помоли хората да се въздържат от пътуване по съоръжението.

Първите кадри от мястото на инцидента - при 145-ия стълб на моста откъм Краснодарския край, показват, че част от пътното платно е разрушено. Министерството на транспорта на Русия обяви, че щетите са само по пътя и няма никакъв проблем по опорите на моста.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков написа в канала си в Telegram, че загиналите съпрузи са жителите на управлявания от него регион.

"Всички с вас видяхме в интернет колата с белгородски номера на Кримския мост. Каква е информацията, с която разполагаме в момента - момиче е ранено, средно тежко, вече е под наблюдението на лекари. Здравният министър на Белгородска област Андрей Иконников е в постоянен контакт с медиците. Когато те позволят и ако е възможно момичето ще бъде транспортирано в белгородска болница. Най-тежкото е, че родителите ѝ загинаха. Инструктирах Андрей Гриднев (ръководителят на Новоосколски район - бел.ред), да се свърже с роднините на загиналите съпрузи. Ще им предоставим цялата необходима помощ. Исках да изкажа най-искрени съболезнования от всички нас, въпреки че разбирам, че тук никакви думи не могат да премахнат болката от загубата", заяви Гладков, цитиран от "Труд".

По неофициални данни загиналите на Кримския мост са 36-годишната Наталия и 40-годишният ѝ съпруг Алексей. Жената е служителка на отдела по образование на Новоосколския окръг, а мъжът е шофьор. 14-годишната им дъщеря Ангелина е със закрита черепно-мозъчна травма.

Снимка: БГНЕС / Архив